Μύκητες στα νύχια

5 μύθοι και γεγονότα που αφορούν τους μύκητες των νυχιών

Οι άνθρωποι είμαστε εκτεθειμένοι και λαμβάνουμε μηνύματα καθημερινά από πολλών διαφορετικών ειδών πηγές. Πολλές φορές τα μηνύματα αυτά αφορούν θέματα υγείας.

Το επικίνδυνο σε αυτή τη κατάσταση είναι ότι μπορεί να έχουμε πειστεί για κάποια θεραπεία που ακούσαμε ή διαβάσαμε κάπου και να θεωρήσουμε ότι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε. Κι αν είχαμε μια σωστή πληροφορία και θεραπευτεί το πρόβλημα μας τότε όλα καλά αν όμως δεν ήταν αυτό το ιδανικό για εμάς; Υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Όσον αφορά τους μύκητες στα νύχια υπάρχουν αρκετοί μύθοι τους οποίους θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Μύθος 1:  Οι μύκητες στα νύχια δεν θεραπεύονται

Γεγονός: Η μόλυνση προκαλείται από μύκητες (Tinea unguium) και μαγιά (Candida albicans). Αυτοί οι μικροοργανισμοί ευδοκιμούν σε όλα τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα, όπως είναι και τα πόδια μας.

Μπορεί να περιοριστούν με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αλλά μπορούν επίσης να εξαπλωθούν και να μολύνουν και άλλα υγιή νύχια. Αυτό είναι που δημιουργεί στους ανθρώπους την εντύπωση ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να απαλλαγούν εντελώς από τους μύκητες.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και να πέσει κάποιο νύχι σας θα μπορέσει να φυτρώσει ξανά και να υγιές. Ο μόνος τρόπος για να πληγωθεί ανεπανόρθωτα κάποιο νύχι είναι αν τραυματιστεί ή καταστραφεί η ρίζα του. Μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα να χάσετε το νύχι σας.

Μύθος 2: Οι μύκητες στα πόδια μπορούν να θεραπευτούν εύκολα και γρήγορα

Γεγονός: Είναι πολύ δύσκολο να εξαλείψετε τους μύκητες στα νύχια γιατί είναι δύσκολο να εισχωρήσουν τα φάρμακα κάτω από την επιφάνεια των νυχιών. Είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πόδια σε διάστημα 3 ημέρων. Όλες οι θεραπείες χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα.

Πέρα από αυτό θα χρειαστεί να είστε πολύ τυπικοί και να μη χάσετε καμία από τις δοσολογίες σας. Αν το φάρμακο που έχετε επιλέξει λέει να το εφαρμόζετε 3 φορές τη μέρα για 2 εβδομάδες θα πρέπει να το εφαρμόζετε ακριβώς όπως αναφέρουν οι οδηγίες και να μη χάνετε καμία δόση. Αν το αμελείτε φυσικά η θεραπεία σας θα καθυστερήσει.

Ακόμα ένας λόγος που δεν θα μπορείτε να απαλλαγείτε γρήγορα από τους μύκητες είναι επειδή τα νύχια μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν 3 χιλιοστά το μήνα ενώ τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν κατά 1 χιλιοστό το μήνα και χρειάζεται ένας χρόνος περίπου για να αντικατασταθούν ολοκληρωτικά.

Σαν αποτέλεσμα η αντικατάσταση ενός μολυσμένου νυχιού θα διαρκέσει ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πιο γρήγορη θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια είναι με το σπρέι Onycosolve. Μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο online σε εξειδικευμένα online e-shops. Το spray onycosolve είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μυκητών στη βάση του: Το onycosolve αντιμετωπίζει τον ιδρώτα και έπειτα καθαρίζει το δέρμα σας από τους μύκητες και δεν τους αφήνει να εξαπλωθούν στα υπόλοιπα δάχτυλα ή/και νύχια.

Μύθος 3: οι μύκητες στα πόδια μπορούν να θεραπευτούν χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα

Γεγονός: είναι αλήθεια ότι τα φάρμακα δεν μπορούν να εισχωρήσουν μέσα στο νύχι με ευκολία. Οι μύκητες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια των νυχιών. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείται συνδυαστικά και άλλους τρόπους. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε αγωγή από το στόμα για να εξουδετερώσετε τους μύκητες.

Στη προσπάθεια να απαλλαγώ εγώ από τους μύκητες έκανα κάθε βράδυ ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ένα ήπιο αντισηπτικό. Μετά έβαζα από πάνω το τοπικό σπρέι. Κάτι άλλο που με βοήθησε πολύ ήταν ότι για όσο διάστημα ακολουθούσα τη θεραπεία μου φορούσα μόνο πάνινα, αθλητικά παπούτσια με βαμβακερές κάλτσες, επίσης, φρόντιζα το μολυσμένο νύχι να μη μένει ποτέ υγρό.

Μύθος 4: Οι μύκητες των νυχιών είναι αποτέλεσμα κακής υγιεινής

Γεγονός: δεν μπορείτε να μολυνθείτε με μύκητες λόγο κακής υγιεινής. Αναληθές είναι όμως και το αντίστροφο. Το να καθαρίζετε τα νύχια σας σχολαστικά εφόσον έχετε ήδη αναγνωρίσει τους μύκητες στα πόδια σας, δεν θα μπορέσει να τους θεραπεύσει από μόνο του. Πρέπει να ενισχύσετε και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και να χρησιμοποιείται μόνο προϊόντα που έχουν αποδεδειγμένα καλά αποτελέσματα.

Μύθος 5: κάποιος μπορεί να κολλήσει μύκητες στα αποδυτήρια.

Γεγονός: δεν αρκεί να πατήσετε μόνο μια φορά ξυπόλητοι σε κάποιο δημόσιο μέρος όπως τα αποδυτήρια ή μια πισίνα για να κολλήσετε μύκητες στα πόδια. Θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες συνθήκες που θα κάνουν τους μύκητες να εισχωρήσουν στο νύχι σας. Επίσης αν έχετε γερό οργανισμό και ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα είναι εύκολο για το μύκητα να σας επηρεάσει. Όταν εμφανιστούν οι μύκητες θα είναι γιατί ο οργανισμός σας δεν μπόρεσε να τους καταπολεμήσει.

Αυτό που θα βοηθούσε πολύ είναι να κρατάτε τον οργανισμό σας σε ετοιμότητα μέσω της σωστής διατροφής και της άσκησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τους μύκητες στα πόδια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.mikitiaseis.gr/mikites-sta-podia/ όπως επίσης και τρόπους αντιμετώπισης, θεραπεία,κ.α.

Οι μύκητες στα πόδια και τα νύχια είναι μια συχνή πάθηση που ολοένα και περισσότεροι ενήλικες νοσούν. Η σωστή πρόληψη αλλά και η θεραπεία εφόσον έχετε νοσήσει, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε γρήγορα το πρόβλημα δίχως να έχετε μεγάλες βλάβες στο σώμα και τα νύχια σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation