Τα πτυχία του πανεπιστημίου του Cambridge

Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Cambridge είναι τα πλέον αναγνωρισμένα στην Ελληνική αγορά, τόσο από τους ιδιωτικούς εργοδότες όσο και από το ελληνικό δημόσιο.

Το Cambridge Assessment έχει έρθει για να αντικαταστήσει το Cambridge Esol δίνοντας νέες καινοτόμες ιδέες στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Γιατί να επιλέξετε εξετάσεις με το Cambridge English;

 1. Είναι ο μεγαλύτερος φορέας πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας σε όλο το κόσμο με παρουσία σε 130 χώρες.
 2. Το Κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς έχει εμπνευστεί και δημιουργηθεί από το πανεπιστήμιο του Cambridge.
 3. Κάθε χρόνο 5,5 εκατομμύρια εξεταζόμενοι συμμετέχουν για την απόκτηση κάποιας πιστοποίησης.
 4. Τα πιστοποιητικά του Cambridge είναι τα μοναδικά που αναγνωρίζονται πλήρως από τα βρετανικά πανεπιστήμια ως απόδειξη γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
 5. Στην Ελλάδα μόνο έχουν δοθεί έως και σήμερα 2,5 εκατομμύρια πιστοποιήσεις.

Τα πτυχία του Cambridge είναι τα κάτωθι:

Υπάρχει μια πληθώρα πιστοποιήσεων διαθέσιμη ανάλογα με το επίπεδο εκμάθησης της γλώσσας αλλά και την ηλικία του εξεταζόμενου.

Τα πρώτα 4 πτυχία είναι ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά ενώ τα υπόλοιπα προετοιμάζουν τους μαθητές για μια άριστη εκπαιδευτική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Όλα τα πτυχία χωρίζονται σε 4 κομμάτια στα οποία αξιολογούνται οι δεξιότητες των παιδιών.

Αυτά τα κομμάτια είναι το writing, τo listening, το speaking και το reading.

 1. Η πιστοποίηση Pre Α1 Starters είναι σχεδιασμένη για μικρά παιδιά. Μέσα από αυτά τα τεστ τα παιδιά αποκτούν μια πρώτη επαφή με τον καθημερινό γραπτό και προφορικό λόγο. Η εξέταση διαρκεί περίπου 45 λεπτά στα οποία ο μαθητής συμπληρώνει ότι χρειάζεται στο προσωπικό του τετράδιο.

 

 1. Η επόμενη εξέταση είναι το Α1 movers. Το επόμενο βήμα του παιδιού στην εκμάθηση των αγγλικών. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξελίξουν τα παιδιά τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στην αγγλική γλώσσα. Είναι διασκεδαστικές και βασίζονται σε δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να μάθουν. Αυτή η εξέταση κρατά περίπου 1 ώρα.

 

 1. Α2 Flyers. Τρίτη εξέταση για παιδιά μικρής ηλικίας. Ενισχύετε η αυτοπεποίθηση των μαθητών καθώς μαθαίνουν όλο και περισσότερα μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν απλά γραπτά αγγλικά ενώ μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με ανθρώπους που μιλούν καθαρά Αγγλικά. Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

 1. Α2 Key for Schools. Με την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού πλέον ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τον απλό, καθημερινό γραπτό και προφορικό λόγο. Διάρκεια εξέτασης 2 ώρες.

Πλέον οι εξετάσεις γίνονται πιο απαιτητικές και χρειάζεται μια περαιτέρω προετοιμασία.

 1. B1 Preliminary for Schools. Είναι ένα πιστοποιητικό μέτριας γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Όσοι το αποκτήσουν είναι πλέον ικανοί να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα στο καθημερινό λόγο. Το πτυχίο είναι προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα των παιδιών σχολικής γλώσσας. Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες και 20 λεπτά.

 

 1. B2 First for Schools. Έχοντας στο επίπεδο Β2- το Lower δηλαδή- τα παιδιά είναι έτοιμα να κάνουν το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία έχοντας πάρει τις καλύτερες βάσεις.

Οι κάτοχοι του πτυχίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

 1. C1 Advanced. Αυτό το πιστοποιητικό αποδεικνύει ότι έχετε κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο γνώσης της αγγλικής αρκετό ώστε να είστε προετοιμασμένοι για το πανεπιστήμιο και την επαγγελματική σας καριέρα.

 

 1. C2 Proficiency. Είναι το ανώτατο πιστοποιητικό εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας που υπάρχει. Οι κάτοχοι του έχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο γνώσης της αγγλικής.

Comments are closed.

Post Navigation